pondelok 11. júna 2012

Kremíková kúra 30+

Kremík sa podieľa na tvorbe kostí, zabezpečuje elasticitu ciev, zúčastňuje sa na príjme vápnika z potravy a na raste vlasov a nechtov. Jeho nedostatok u človeka môže zapríčiniť abnormality kostí, spomalenie rastu, neplodnosť, nedostatočný vývoj ako aj osteoporózu. Ubúda s vekom a to najmä od tridsiatky.

foto: google.sk


Zo všetkých známych rastlín, ktoré kremík obsahujú, najviac vyniká Praslička roľná (lat. Equisetum arvense), ktorá sa pomerne často vyskytuje aj na našich poliach a v lesoch. Kremík je v tejto rastline najrozpustnejší, najstráviteľnejší a aj najúčinnejší pre náš organizmus. Napomáha stavbe kostí, urýchľuje liečbu zlomenín, zlepšuje stav chrupaviek a kĺbov a taktiež pomáha pri liečbe zápalov vo svaloch.

Ak chcete svojmu pohybovému aparátu napomôcť bez použitia "chémie" (teda bez rôznych tabletiek), pite nálev z tejto rastliny každý deň 20 minút pred jedlom. 

Spôsob prípravy je jednoduchý: zalejete 1 čajovú lyžičku vysušenej prasličky 2 dcl horúcej vody a desať minút lúhujete. 

Ako prevencia sa tento odvar pije každý deň 2x po dobu dvoch mesiacov (počas roka by takéto kúry mali byť dve). Ak už nejaké zranenie máte, odvar treba piť počas celej doby liečby zranenia (samozrejme je potrebné robiť medzitým prestávky a neužívať súvisle viac ako 2 mesiace).

No a pre vás, ktorým lieky nevadia, v lekárňach sa dajú kúpiť už aj kapsule s rozomletým práškom (samozrejme nezabudnite konzultovať s lekárom).


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára