štvrtok 15. januára 2015

Hrášková polievka

Sú chvíle, keď nemám čas variť. A v takýchto chvíľach padne vhod aj táto polievka. Dá sa vlastne pripraviť zakaždým trochu inak. V jednoduchosti je totiž krása.





Pre takéto situácie mám vždy v mrazničke hrášok (a aj inú zeleninu a ovocie). Stačí vybrať jeden 300 g sáčok mrazeného hrášku, pridať 2-3 ošúpané a nakrájané zemiaky (nemusia byť), dochutiť (príležitostne dávam zeleninový bujón), zaliať trochou vody a nechať variť, kým suroviny nezmäknú. Potom vziať mixér, rozmixovať (buď úplne na kašu alebo na väčšie kúsky) a dozdobiť.

V závislosti od množstva vody môžete mať buď redšiu alebo krémovejšiu polievku (nepridávam smotanu), prípadne hrachovú kašu (môžete si k nej uvariť napríklad vajíčko natvrdo). Do polievky môžete pridať napríklad uvarený kuskus alebo pohánkové vločky (ak ich dáte priveľa, vznikne vám vcelku chutná kaša), chlebové krutóny alebo ho len ozdobiť čerstvou vňaťou (mne najviac v tejto kombinácii chutí pažítka).

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára