pondelok 11. marca 2013

Zapekáme tuniaka

Ľudia, ktorí jedia veľa rýb, vraj menej trpia depresiami. A okrem toho je všeobecne známe, že ryby sú zdravé. Doprajte si ich preto čo najčastejšie.





Recept mám z jedného staršieho čísla časopisu Fitness (4/2011) a priznám sa, ešte som ho nevyskúšala. Tento týždeň sa k tomu síce chystám, ale ak ma predbehnete, podeľte sa o referencie :)

Uvaríme si jeden zemiak a rozmačkáme ho. Pridáme 6 lyžíc parmezánu, lyžicu horčice, lyžičku sušeného cesnaku, lyžičku mletého čierneho korenia a 1 šálku nízkotučného mlieka. Všetko spolu premiešame až kým nevznikne krémová, oranžová zmes. 
Na panvici rozohrejeme olivový olej, orestujeme polovicu cibule nakrájanej na kúsky a pridáme 1 šálku mrazeného hrášku a 2 šálky uvarenej ryže natural. Premiešame a pridáme k zemiakovej zmesi. Nakoniec pridáme 1 plechovku tuniaka a všetko spolu opäť premiešame.
Celú zmes dáme do zapekacej formy a pečieme pri teplote 180°C zhruba 20 minút. Podávame teplé napr. s duseným špenátom.

Z tejto dávky pripravíte zhruba 4 porcie. Obsah výživných látok v jednej porcii: 330 kcal, 6g tuku, 45g sacharidov, 25g bielkovín, 8g vlákniny.

Dobrú chuť :)

P.S. navarené, vyskúšané a odporúčané :)

1 komentár: