streda 27. marca 2013

"Behám sám, nie som Rocky."

Dnes zrejme trochu netradične, ale nedá mi nepodeliť sa s vami o článok uverejnený v časopise Run 2/2013, kde sa Martin Šútovec spovedá o svojom vzťahu k behu. Kto pozná "Shootyho", už asi tuší, čo ho čaká..




Na blogu málokedy niekoho citujem (vlastne vo všeobecnosti to nerada robím), ale dnešný text ponechávam v pôvodnom znení (bez titulkov), len o trošku viac skrátený.

"Predtým a potom: Keď človek sedí viac ako desať rokov na stoličke, zistí, že keď to bude robiť ešte o čosi dlhšie, tak z tej stoličky pomaly vytečie."

"Nepriateľ v telefóne: Vôbec neviem, pri akej záťaži mám behať, ani nič podobné. Poviem si, že dám 10 km, a keď to nebude desať, tak som na seba naštvaný. A potom mi niekto vynadá v telefóne (aplikácia), že som bežal úplne zle. Keby mi to povedal nejaký kamarát, tak kašlem naňho, ale keď mi to povie niekto takto neosobne.. Možno keby so mnou behal tréner so stopkami, robil by to tiež. Takého však nemám. Nie som Rocky."

"Samota: Rozprávať sa pri behaní nedá. Možno dá, ale ja to neviem. Tak behám sám."

"Disciplína: Časy si radšej vôbec nevšímam, lebo to robím úplne lemrácky."

"Čas: Iba večer. Možno by pomohlo, keby som behával ráno, ale ráno vôbec nie som schopný o sebe rozhodovať."

"V čom von: Mám asi 20 - 30 párov tenisiek. Keby som behával každý týždeň maratóny, hádam by som aj niečo zodral, ale jednak sú tie veci strašne kvalitné a jednak ja behám nekvalitne."

"Najväčší výkon: Na svoje pomery som to zabehol veľmi rýchlo, aj keď ten, čo vyhral, dobehol o polhodinu skôr (Night Run 10 km). No bol to človek, ktorý behal celý život za antilopami."

"Rituál: Behanie je dobré na sústredenie. Som z toho príjemne vytretý. Väčšinou počas behu počúvam audioknihy, pripadá mi to ako užitočne strávený čas. Potrebujem si niečo prečítať, tak si popri tom idem zabehať."

"Terapia: Behanie je dobré na depresie, vždy z toho dostanem takú depku... Hovorí sa, že človeku sa pri behu vylučujú v mozgu nejaké chemikálie, ale mne sa asi vylučujú slabo."


Tak čo, máte aspoň náznak úsmevu na tvári? Ja som sa bavila :)



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára