pondelok 4. marca 2013

Dobehnime kondičku

Tento týždeň musím ešte dokončiť magnetoterapiu, takže s cvičením naplno začnem až o týždeň. To ale neznamená, že nemôžete začať bezo mňa :)




Ak už nejaký čas cvičíte, určite viete aj sami, ako na to a čo na vás najviac zaberá. Tieto riadky venujem skôr úplným začiatočníkom, ktorí s pohybom ešte len začínajú.

Keďže nechceme, aby ste hneď od začiatku trpeli ťažkou svalovicou a nechuťou k tréningu, začneme zľahka. Čo tak každý druhý deň hodinová prechádzka alebo aspoň polhodinový ľahký poklus? Vonku či vo fitku, to už nechám na vás. O tom, ako rýchlo treba bežať, aby ste naštartovali spaľovanie tukov, som už písala (a hneď ako článok nájdem, pridám sem link - ale možno ho dovtedy objavíte aj sami). Vo voľných dňoch môžete pridať domáce brušáky 2- 4 série po 10 - 20 opakovaní (neplatí, že čím viac tým lepšie, ale čím kvalitnejšie, tým účinnejšie), izometrický most (čím dlhšie, tým lepšie - ukážku nájdete na blogu), drepy 2-4 série po 10-20 opakovaní (pozor dajte na to, aby ste päty nezdvíhali zo zeme - ako správne urobiť drep nájdete v archíve blogu). Kľudne pridajte aj ďalšie cviky podľa vašej fantázie a aktuálnej kondície, ale pozor na pretrénovanie. Toto bude zahrievací týždeň, tá pravá makačka ešte len príde. Poviem to na rovinu, tento týždeň sa môžete v tréningu ešte trochu šetriť (ale nie ho flákať), tak si to užite :)

2 komentáre:

  1. Strašne sa podobaš na jednu kamaratku. :) Nemáš sestru? :D

    OdpovedaťOdstrániť