nedeľa 17. marca 2013

Sumarizácia týždňa II.

Prvý týždeň bol len slabý zahrievací odvar toho, čo prišlo druhý týždeň. Každý druhý deň 30 minútový kondičný tréning s vlastnou váhou tela (posilňovanie celého tela, špeciálne stabilizačné cviky a cviky na core) plus 5x do týždňa vytrvalostné kardio 40 minút zamerané na pulzovú frekvenciu. A samozrejme tréning brušných svalov.. Poctivo a poriadne.




Naše telo je ako dokonalý stroj. Ak nás choroba (alebo lenivosť) vyradí z tréningu, pomerne rýchlo strácame kondičku, ale na druhej strane ju aj veľmi rýchlo vieme nabrať späť. Vzhľadom k tomu, že podľa lekárov musím nohu ešte pár mesiacov šetriť, som opatrná aj v tréningu. Ale.. už sa nedalo odolať. Po desaťdňovej predpríprave som tento týždeň konečne opäť behala. Síce len na bežiacom páse a len 2 km v tempe 7:30 (min/km), ale ten pocit je neopísateľný. Moja pulzová frekvencia už nelieta do závratných výšok pri šliapaní na bicykli a po niekoľkých desiatkach klikov ani neviem, že som ich robila. Brušné svaly opäť dostávajú tie pekné kontúry, na ktoré som bola zvyknutá. Moje telo si spomenulo a začalo spolupracovať. A keďže netreba zaspať na vavrínoch, chcem viac.

Ak ste úplní začiatočníci v cvičení, asi si na prvé väčšie úspechy budete musieť ešte chvíľočku počkať. Možno už teraz sami cítite, že "niečo" sa s vašim telom deje. Ale ak nie, nezúfajte, všetko chce čas. Veď tie tukové vankúšiky ste si tiež nenazbierali za týždeň. Vydržte, majte pevnú vôľu a nestrácajte čas výhovorkami. Pracujte na svojej strave (určite je ešte čo upravovať), hýbte sa (vždy a všade) a oddychujte (sauna, masáže, 8 hodín spánku). Vaše telo je dokonalý stroj, len potrebuje správne nakopnúť.

V nasledujúcom týždni pokračujem v kardiu, ktoré aj naďalej bude tvoriť väčšinu tréningového času, kondičné cvičenia s vlastnou váhou pomaly odsúvam na vedľajšiu koľaj, je čas zobrať do rúk činky a zapracovať na sile.

A čo sa stravy týka, nuž..diétu u mňa nečakajte. Moje telo si samo pýta, čo potrebuje a tak jem o čosi viac ako doteraz. Jem pravidelne a energiu míňam vo fitku. A telo sa jej dobrovoľne a rado zbavuje. Váha síce ukazuje stále rovnako, ale viem, že pomaly, ale isto mením pomer svalovej hmoty a telesného tuku. Samozrejme v prospech tých svalov :) 

A keďže zajtra je opäť pondelok a teda ma čaká nabitý pracovný deň (budíček o 4:20 a príchod z práce o 21:40), potrebujem dostatočný spánok a kvalitnú stravu:

4:20 budíček, multivitamínový prípravok
7:00 Raňajky: ovsená kaša, čučoriedky, mlieko
9:30 Desiata: ovocný pohár (jablko, pomaranč, banán, kivi)
12:00 Obed: Zapekaný tuniak s čerstvým šalátom
15:00 Olovrant: Jogurtový nápoj, ryžové chlebíčky
18:00 Večera: Pečená ryba, zemiaky, zeleninová príloha
19:30 Proteínový kokteil  
22:00 Spánok

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára