sobota 30. marca 2013

Zima sa vrátila

V Malých Karpatoch včera úplne nečakane naválalo 35 cm nového snehu, "lyžiarske stredisko" Zochova chata hlásilo výšku prírodnej snehovej pokrývky 45 cm (v závejoch podstatne viac) a nevychodené turistické chodníky. Napriek tomu, najväčšou výzvou bolo ranné vstávanie na autobus.




Pôvodne bola v pláne pomerne dlhá trasa, niečo cez 7 hodín. Zahŕňala 3 malokarpatské kopce a zachádzku ku Kamennej bráne. No keď sme o siedmej ráno vystúpili z autobusu na Zochovej chate do pol metrového snehu a hustej hmly... Zmena plánu.

Vybrali sme sa teda "len" na Tri jazdce, odkiaľ sme chceli zísť dole do Pezinka. Ak túto trasu poznáte, netreba ju opisovať, a ak ju nepoznáte, asi vám popis veľa nepovie. No čo bolo na celom výlete najzábavnejšie, bolo to, že v polmetrovom snehu nebol naozaj žiadny chodník. Dokonca ani bežkársku stopu sme nenašli. Ako dobre, že turistické chodníky sú značené na stromoch (hoci nie všade, uff), takže sme si takmer bez problémov celú trasu prešľapali (vyšľapali) samé. A vôbec nám nevadilo, že výhľad z rozhľadne na Veľkej homoli bol taký nejaký mliečny a vlastne nijaký. A ani to, že padal mokrý sneh a fúkal severák. A nikde ani nohy. A občas ani značky...

Po 4 hodinách zaborených po kolená v hustom ťažkom snehu sme už šťastne doma. A ak hľadáte účinné precvičenie sedacích svalov a stehien, jednoznačne odporúčam. Máte to tri v jednom: posilnenie svalstva, zlepšenie kardiovaskulárneho systému a úplný psychický reset. Tak rýchlo sa to neroztopí, so let´s go. 








Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára