utorok 31. júla 2012

Vysoké Tatry - Téryho chata

Téryho chata je najvyššie položená chata s celoročnou prevádzkou. Nachádza sa v závere Malej Studenej doliny, vo výške 2 015 m. n. m. pri Piatich spišských plesách. Najľahšie sa k nej dostanete zo Starého Smokovca cez Hrebienok, Obrovský vodopád a Zamkovského chatu.



My sme zvolili trasu z Tatranskej Lomnice (a keďže sme sa vyviezli lanovkou na hrebeň, pešo sme štartovali až zo Skalnatého plesa). 

Pôvodný plán bol navštíviť v jeden deň 4 chaty (Skalnatá, Zamkovského, Téryho a Zbojnícka). Tesne pred "Térynkou" nás zastihla búrka a tak sme sa potrebovali najprv usušiť. Strávili sme 2 hodinky na chate a pobrali sme sa ďalej. Po pár krokoch sa búrka vrátila a vrátili sme sa aj my. Na Térynku. Pršať prestalo po ďalších dvoch hodinách a nám neostávalo nič iné, len sa vrátiť späť, takže poslednú chatu sme nevideli. Možno nabudúce.

Malú studenú dolinu a Spišské plesá vám určite odporúčam vidieť na vlastné oči. Raz vidieť je totiž oveľa lepšie ako stokrát počuť, a ani tá najlepšia fotka vám neposkytne tú skvelú atmosféru. 

Skalnaté pleso


Malá studená dolina

Malá studená dolina

Téryho chata


Spišské plesá



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára