streda 1. augusta 2012

Leto sa blíži

Je mi jasné, že dnes je prvý augustový deň a nadpis článku asi vyznieva trochu divne, ale nepomýlila som sa. 

foto: google.sk


A nepomýlila som sa ani teraz, keď plynulo prejdem k Vianociam. Určite to poznáte: "spráskate" vianočné menu a všetky tie dobroty, ktoré "babka" (mama, teta, kamoška ..) upiekla. Áno, aj tú nepečenú smotanovú tortu v chladničke. 

Na Silvestra ešte jeden-dva poháriky (slovom dvanásť) šampusu, veď od nového roku všetci chudneme. A keď potom príde leto ... no, koľkí z vás sú v lete so svojou postavou naozaj spokojní? A koľkí z vás, ktorí ste začali chudnúť "od nového roka", ste naozaj schudli? Myslím tým dlhodobo (nie jedno kilo dnes dole, o týždeň tri naspäť).

Takže, prvá základná chyba býva v tom, že si to chudnutie (tvarovanie postavy, naberanie svalovej hmoty...) nechávame na poslednú chvíľu. Tých päť mesiacov väčšine z vás stačiť nebude, najmä ak si svoje kilá pestujete už pár rokov (dámy, ani tá celulitída neodíde zo dňa na deň). 

Ak teda patríte k večne chudnúcim (alebo snažiacim sa nejakým zásadným spôsobom pretransformovať svoju postavu), moja rada znie: NIE od nového roku, NIE od zajtra. Začnite už dnes. Leto sa blíži a vy máte na prípravu celých 12 mesiacov. Dostatočne dlhý čas na "malý zázrak". 

Čím dlhší čas totiž máte k dispozícii, tým menej drastické obmedzenia vás čakajú. A menej drastická diéta zväčša znamená aj dlhodobejšie (trvalé) výsledky. Nie nadarmo sa hovorí, že pomaly ďalej zájdeš (alebo taká menšia parafráza: pomaly pôjdu kilá dolu rýchlejšie - ak ste to nepochopili, vysvetlím niekedy v blízkej dobe).

Takže dnes máte svoj veľký deň. Upravte svoj jedálniček (odporúčam nechať si poradiť od niekoho kvalifikovaného, systém "jedna babka povedala" naozaj nefunguje), skontrolujte zásoby v chladničke/špajzi a kúpte si permanentku do fitka (najlepšie aj s trénerom). 

A začnite s prípravou už dnes, pretože leto sa blíži...

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára