štvrtok 2. augusta 2012

Odštartovali ste?

Ako som písala už včera, ak ste sa rozhodli spraviť niečo pre krajšiu, štíhlejšiu a pevnejšiu postavu (alebo svalnatejšiu a vyrysovanejšiu) a chcete mať budúce leto viditeľné výsledky, je už najvyšší čas pustiť sa do boja. Platí to najmä pre začiatočníkov a večne dietujúcich. 

foto: google.sk


Pre tých prvých preto, že vaše telo si najprv musí zvyknúť na nový stravovací režim aj tréningový plán. 

Úplným začiatočníkom sa odporúča najprv pozvoľné kondičné posilňovanie celého tela najmä s vlastnou váhou a to minimálne po dobu 2 mesiacov - až potom postupne prejsť na cvičenie s činkami, a radšej pod vedením trénera. V praxi to znamená, že potrebujete zhruba pol roka "iba" na prípravu. 

Pre tých druhých preto, že večnými diétami ste si pravdepodobne spomalili metabolizmus a vaše telo sa bráni tým, že si všetku potravu ukladá do zásob vo forme tuku (a tak ľahko sa ho nevzdá). A úprimne si priznajte, máte dostatok pohybu? Strava je síce 80% úspechu, ale bez pohybu síce možno budete štíhli, ale... ja tomu hovorím: "ako huspenina".

Verím, že bod jedna (kúpa permanentky do fitka) už máte splnený. 

Od dnes pridávame bod 2 - rozdeľte si stravu na 5 - 6 jedál v priebehu dňa, jedzte zhruba každé 3 hodiny v menších porciách a nezabúdajte na pitný režim. Doprajte svojmu organizmu pravidelnosť, naučte ho, že svoju dávku energie dostane vždy načas, a že si ju nemusí šetriť. A budete sa čudovať, ako rýchlo vaše telo zareaguje a začne sa zbavovať "zásob" (tých tukových).

P.S. Ja dnes odchádzam na pár dní oddychovať mimo dosah internetu, takže bod 3 na ceste k vašej vytúženej postave môžete očakávať najskôr v nedeľu. A postupne bude tých bodov pribúdať, takže pozor, aby sa vám nenakopili...

Želám pekný víkend.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára