piatok 25. mája 2012

Ako na triceps

V tréningu väčšiny žien prevláda nedostatočné precvičenie hornej polovice tela, pretože sa zameriavajú najmä na problémové partie - zadok, stehná, boky. Zo svalstva trupu precvičujú tak maximálne brucho. Ale čo hrudník, chrbát a ruky?

foto: google.sk


Dnes mám pre vás zostavu cvikov na triceps s činkami a na stroji, ktorá je vhodná pre rekreačne športujúce ženy. Mali by ste ju zaraďovať do svojho tréningu 2x týždenne. Myslite na to, že viac neznamená vždy lepšie a pretrénovanie je rovnako neefektívne ako keby ste cvičili málo alebo vôbec. Odhadnite preto svoje možnosti a rozloženie síl a tréning si pokojne prispôsobte svojim potrebám. Tréning za hranice vašich síl vám totiž kvalitnejšie výsledky neprinesie.

V jednom tréningu odcvičíte 4 cviky po sebe bez prestávky (superséria), každý cvik opakujeme 15x. Po odcvičení všetkých  opakovaní (4 cviky x 15 opakovaní)  nasleduje 1 minúta prestávky. Zopakujeme celkom 3x.

1. Obojručné sťahovanie kladky nadhmatom v stoji
2. Tricepsové sťahovanie kladky cez hlavu
3. Kick-back - tricepsová extenzia v predklone
4. Zdvih s jednoručkou nad hlavou

Alternatíva pre začiatočníkov - namiesto supersérie odcvičíte každý cvik zvlášť v počte 2-3 série po12 opakovaní z každého cviku a po každom cviku nasleduje prestávka 60-90 sekúnd.

1. Tricepsové sťahovanie kladky cez hlavu      2-3x 12 opakovaní
2. Zdvihy s jednoručkou nad hlavou                2-3x 12 opakovaní
3. Sťahovanie kladky s lanom                         2-3x 12 opakovaní

Ak ste tieto cviky ešte nikdy necvičili, odporúčam nechať si ukázať správnu techniku fitness trénerom.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára