streda 5. júna 2013

Kuracie prsia na mandarínkach

Dnes som vo fitku objavila stojan s časopismi a tak sa mi náhodou  do rúk dostalo májové číslo časopisu Diéta. Po zbežnom prelistovaní som hneď mala inšpiráciu, čo bude dnes na obed...
Mne veru chutilo :)

Foto zdroj: internet (ilustračné foto)








Presné detaily receptu som neštudovala, takže neviem posúdiť, nakoľko je tento môj recept upgradnutý, ale určite si pochutíte. Postup je jednoduchý, suroviny ľahko dostupné a rýchly obed či večeru máte za 20 minút na tanieri.

Kuracie prsia umyjeme, nakrájame na ľubovoľný tvar (ja som spravila klasické "rezne", ale hodia sa aj "rezance"), osolíme a okoreníme. Na panvicu dáme trochu olivového oleja (najlepšie by bol v spreji), krátko na ňom orestujeme pretlačený strúčik cesnaku a následne cesnak z panvice vyberieme. Teraz na panvicu pridáme pripravené kuracie prsia a prudko orestujeme. Zalejeme ich šťavou z mandaríniek (ja som použila mandarínky z plechovky, je to rýchlejšie, hoci menej zdravé a viac kalorické kvôli pridanému cukru a konzervačným látkam...) a necháme dusiť niekoľko minút, kým sa šťava vyvarí. Ku koncu pridáme na panvicu ešte pár kúskov mandaríniek. A kto sa nebojí, môže prihodiť aj trošičku čili papričiek.

Kým sa nám mäsko dusí, pripravíme si prílohu. Ja som zvolila kuskus, ktorý som namiesto čistej vody uvarila v zelenom čaji (pripravenom zo sypaných lístkov)..

Na prvý pohľad sa síce môže zdať, že ide o nesúrodú zmes všetkých možných chutí, ale výsledný efekt zabodoval. Chute sa primerane zmiešali a vznikol výživný, ľahký a veľmi chutný obedík. Vyskúšajte, želám dobrú chuť.

P.S. Ak sa vám blog páči, lajknite sa aj na facebooku (niektoré veci totiž nájdete len tam).


2 komentáre:

  1. já měla jen na broskvích! ale tohle vypadá taky skvěle :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. šikulka! taky jsem měla jen klasiku na broskvích, tohle ale vypadá parádně :)

    OdpovedaťOdstrániť