Mne veru chutilo :)
Foto zdroj: internet (ilustračné foto)
|
Presné detaily receptu som neštudovala, takže neviem posúdiť, nakoľko je tento môj recept upgradnutý, ale určite si pochutíte. Postup je jednoduchý, suroviny ľahko dostupné a rýchly obed či večeru máte za 20 minút na tanieri.
Kuracie prsia umyjeme, nakrájame na ľubovoľný tvar (ja som spravila klasické "rezne", ale hodia sa aj "rezance"), osolíme a okoreníme. Na panvicu dáme trochu olivového oleja (najlepšie by bol v spreji), krátko na ňom orestujeme pretlačený strúčik cesnaku a následne cesnak z panvice vyberieme. Teraz na panvicu pridáme pripravené kuracie prsia a prudko orestujeme. Zalejeme ich šťavou z mandaríniek (ja som použila mandarínky z plechovky, je to rýchlejšie, hoci menej zdravé a viac kalorické kvôli pridanému cukru a konzervačným látkam...) a necháme dusiť niekoľko minút, kým sa šťava vyvarí. Ku koncu pridáme na panvicu ešte pár kúskov mandaríniek. A kto sa nebojí, môže prihodiť aj trošičku čili papričiek.
Kým sa nám mäsko dusí, pripravíme si prílohu. Ja som zvolila kuskus, ktorý som namiesto čistej vody uvarila v zelenom čaji (pripravenom zo sypaných lístkov)..
Na prvý pohľad sa síce môže zdať, že ide o nesúrodú zmes všetkých možných chutí, ale výsledný efekt zabodoval. Chute sa primerane zmiešali a vznikol výživný, ľahký a veľmi chutný obedík. Vyskúšajte, želám dobrú chuť.
P.S. Ak sa vám blog páči, lajknite sa aj na facebooku (niektoré veci totiž nájdete len tam).
já měla jen na broskvích! ale tohle vypadá taky skvěle :)
OdpovedaťOdstrániťšikulka! taky jsem měla jen klasiku na broskvích, tohle ale vypadá parádně :)
OdpovedaťOdstrániť