pondelok 16. februára 2015

Začíname behať II.

Prvý týždeň by mal byť úspešne za vami a ak ste zvládli zadanú úlohu, môžete prejsť do druhej fázy.

Foto zdroj: internet



Začať behať môže byť naozaj náročné a prepálený začiatok môže nováčika úplne odradiť. Zo začiatku možno nebudete chápať, ako môže behanie prinášať eufóriu a nie každý sa pre túto aktivitu dokáže hneď nadchnúť. Preto sa skúste vhodne motivovať, predstavte si, ako vám pri pravidelnom tréningu klesne vysoký krvný tlak, zníži sa zlý cholesterol, posilníte si srdce, zvýšite hustotu kostí, spevníte si svaly, budete lepšie spať, zlepší sa vám kondícia...
Keď prejdete z chôdze do behu, bežte rýchlosťou veľmi podobnou rýchlejšej chôdzi - vaším cieľom nie je nabehať veľký objem kilometrov, ani zabehnúť najlepší čas. Vaším cieľom by malo byť vydržať minútu v pokluse a udýchať to nosom.

Fáza 2: Pridaj krátky poklus
V tejto fáze potrebujete prestriedať chôdzu s behom a bez akýchkoľvek problémov zvládnuť 5 takýchto sekvencií v jednom tréningu - a to až štyrikrát týždenne. Začnite 4-minútovou ľahkou chôdzou, po ktorej nasleduje minútový mierny poklus - túto sekvenciu zopakujte 4-5 krát a tréning ukončite 5 minútovou chôdzou.
A zase platí, že ak sa vám podarí splniť úlohu za týždeň, môžete hneď prejsť do tretej fázy (tá vás čaká opäť o týždeň).

Celkový čas trvania: 30 minút, z toho 5 minút poklus
Aktivita: chôdza a poklus
Týždenný objem: minimálne 3-4x do týždňa

Ak ste nestihli začiatok, kliknite si sem.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára