streda 8. mája 2013

Trénujte ako fitnesky - Christina Vargas

Stojíte nohami pevne na zemi? Klasické posiľňovacie cviky nám síce pomáhajú tvarovať svaly, ale z dlhodobého hľadiska sú nedostačujúce, pretože rozvíjajú naše telo nevyvážene: zabúdajú na drobnejšie stabilizačné svaly. A práve tieto nám pomáhajú pri väčšine našich aktivít a teda sú z funkčného hľadiska pre naše telo nesmierne dôležité.






Dnešný tréning vám zaberie maximálne 20 minút a môžete ho odtrénovať kdekoľvek. Zaraďte ho do svojho tréningového rozpisu 2-4x týždenne a s výsledkom budete určite spokojné. A na čo je tréning zameraný? Okrem precvičenia spomínaných stabilizačných svalov vďaka nemu získate aj super pevný zadok. A to sa nám, milé dámy, bude určite už čochvíľa hodiť. Plavková sezóna už začína klopať na dvere :)

Všetky cviky odcvičíme tzv. kruhovým spôsobom - to znamená, že z každého cviku odcvičíte predpísaný počet opakovaní a okamžite nasleduje cvik ďalší. Po odcvičení všetkých 5 cvikov bez prestávky celé kolo opakujeme ešte dvakrát. Nezabudnite sa predtým zahriať a rozcvičiť (ak nie je čas, dajte si aspoň pár klasických drepov v svižnom tempe). A na záver strečing.

1. Výpady za chôdze so zakopávaním 12-20 opakovaní
2. Unožovanie z podrepu 12- 20 opakovaní
3. Obrátené výpady s predkopávaním 12 opakovaní na každú nohu
4. Drep na jednej nohe s prednožením 12 - 15 opakovaní na každú nohu
5. Skracovačky v kľaku s oporou rúk 12 - 15 opakovaní na každú nohu

Christina Vargas, 29 ročná fitness reprezentantka a víťazka IFBB Bikiny Pro, tvrdí, že výsledky budú viditeľné už o 3 týždne. Pri pohľade na jej pozadie uvažujem, do akej miery má pravdu. A tak ma napadá: dámy, poďme do toho a o 3 týždne sa na vaše postrehy teším v diskusii :)


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára