pondelok 6. mája 2013

Niečo k obedu

Jednoduché a pomerne klasické jedlo z bravčového mäsa, no ak ste už prejedení kuraciny, určite poteší. Dajte si so mnou bravčové medajlónky na hubách so zemiakmi.

Foto zdroj: fortheloveofcooking.net


Na 4 porcie potrebujete:
600g bravčovej panenky
600g zemiakov
100g húb (šampiňóny)

1 cibuľa
soľ, korenie, štipka rasce
lyžička olivového oleja

Mäso nakrájame na plátky hrubé 1-1,5 cm, osolíme a okoreníme. Na teflónovej panvici ho na troške oleja prudko opečieme po oboch stranách, aby sa mäso zatiahlo. Na druhej panvici speníme na troške oleja cibuľu, pridáme na kúsky nakrájané hríby a rascu. Mierne podlejeme vodou a dusíme pod pokrievkou domäkka. Potom pridáme mäsko a celé necháme ešte asi 1 minútu spolu prehrievať, aby sa zjednotili chute. Podávame so zemiakmi uvarenými v šupke.

Obsah látok v 1 porcii: energia 1325 kJ (315 kcal), bielkoviny 42 g, tuk 5 g, sacharidy 24 g

1 komentár: