utorok 7. mája 2013

Diétny jedálniček

Odporúčaný denný príjem pre priemernú ženu sa pohybuje okolo 8400 kJ, u mužov o čosi viac, okolo 9500 kJ. 

Foto zdroj: internet



Väčšina z nás však denne prijme vyše 10 000 kJ, a to najmä z nezdravých zdrojov (sladkosti, alkohol, sladené nápoje, chipsy, biele pečivo, atď.). Ak takýto človek potrebuje schudnúť, obvykle stačí, aby začal dodržiavať stravu v doporučenom režime, čiže okolo 8500 kJ. A váha ide dole sama od seba. 

Trochu iný prípad sú rekreační športovci, pretože u nich je odporúčaný denný príjem energie ešte o čosi vyšší (vzhľadom na zvýšený výdaj energie pri športe) a teda si môžu dopriať aj viac jedla. Ale zas na druhej strane, športovci väčšinou nemávajú nejaký výraznejší problém s váhou :)

Dnešný jedálniček spĺňa celkový denný príjem energie len 6000 KJ, čo je najnižšie doporučené množstvo energie, ktoré je možné prijať bez lekárskeho dohľadu. Z dlhodobého hľadiska nie je veľmi vhodný pre aktívnu ženu a pre aktívneho muža už vôbec nie, pretože nepokryje ich energetické nároky. Vyskúšajte ho, ak potrebujete krátkodobo odľahčiť svoj žalúdok alebo ak ste nešportujúca žena so sedavým zamestnaním, prípadne strašia dáma či muž s výraznou nadváhou.

Raňajky: pšenično-ražný chlieb (2x50g) s mrkvovou nátierkou (60g) a zeleným čajom
Desiata: banán (120g), biely jogurt (150g)
Obed: Zubáč s bylinkami na grile, ryža (100g) s hráškom a kukuricou (2x50g)
Olovrant: nesladená čučoriedková detská výživa (200 g), celozrnné grahamové sušienky (20g)
Večera: šalát s avokádom, parmskou šunkou a granátovým jablkom, mätový čaj
Druhá večera: slnečnicové semienka (10g)

P.S. Hlavne nezabudnite, že ak chcete schudnúť, v prvom rade nesmiete nechať svoje telo hladovať. Paradox, ktorému najmä ženy stále odmietajú veriť, totiž naozaj funguje. A bude fungovať aj u vás, ak mu dáte šancu.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára