Medzitým si na rozohriatej panvici rozpustíme 2 lyžice masla a 1 lyžicu olivového oleja. Pridáme 2 menšiu cibuľu a 3 strúčiky cesnaku nakrájané nadrobno a krátko opražíme. Do základu pridáme aj trochu nadrobno nasekaného rozmarínu, osolíme a okoreníme. Po chvíli zalejeme 50 ml suchého vína a počkáme, kým sa alkohol odparí. Potom do omáčky pridáme upečené mäsové guľôčky a šťavu, ktorá sa z nich pri pečení uvoľnila. Guľôčky v omáčke krátko povaríme a pridáme 150 ml smotany na šľahanie. Varíme asi 3 minúty, kým sa smotana nezredukuje.
Na suchej panvici opražíme hrsť
vlašských orechov a v hrnci uvaríme 250 g cestovín (v pôvodnom recepte sú použité špecle, ja som použila Update vrtuľky). Uvarené cestoviny vložíme do omáčky,
zamiešame a pridáme nadrobno nasekanú petržlenovú vňať. Ochutíme
niekoľkými kvapkami citrónovej šťavy. Pred podávaním jedlo posypeme
rozdrvenými vlašskými orechmi a ozdobíme lístkami čerstvej rukoly. Na
záver môžeme pokvapkať olivovým olejom.
Množstvá z pôvodného receptu som si upravila podľa seba a tak mi vyšli 3 porcie, celková príprava zabrala naozaj iba spomínanú polhodinku. Nahradením špeclí Update cestovinami sa zredukoval pomer sacharidov v prospech bielkovín a získali sme chutné a výživné jedlo vhodné nielen na obed, ale aj na večeru.
Pôvodný recept aj s videonávodom nájdete tu.
A ak ste ešte nepočuli o Update potravinách, mrknite sem.
Dobrú chuť :)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára