nedeľa 27. októbra 2013

Arnoldova polhodinka

Vždy, keď som ako školáčka bola na prázdninách u bratrancov, povinnou jazdou bolo spoločné nočné sledovanie filmov s Arnoldom Schwarzeneggrom. Oni ho zbožňovali (paradoxne sa ani jeden z nich nikdy nevenoval fitnessu) a ja som to vždy nejako "pretrpela". Odvtedy ubehlo už viac ako 20 rokov a filmy s Arniem zbožňujem. Nehovoriac o tom, že sa stotožňujem aj s jeho tréningovou filozofiou (alebo aspoň sčasti).
V roku 1979 Arnold povedal: "Bodybuilding milujem a vždy budem. Trénujem vždy, keď mám možnosť, ale v poslednom čase som taký vyťažený, že veľakrát všetko, čo môžem stihnúť, je polhodinový beh."

Foto zdroj: internet



U mňa je to v poslednom čase podobné: veľa práce, málo času na tréning, únava.. V rámci udržania sa v dobrej kondícii (nielen fyzickej) využívam aspoň túto "arnoldovu polhodinku". Nemyslím tým bežiaci pás vo fitku alebo nebodaj doma pri telke, ale poctivý beh na čerstvom vzduchu.
 
Tridsať minút behu zlepší vašu kondičku, odstráni pár nadbytočných kíl, spevní svaly, zvýši odolnosť kĺbov a koordináciu, okysličí pokožku, otvorí póry a prekrví mozog. A v prípade, že ako začínajúci bežec nevládzete bežať, podobnú službu vám spraví polhodinka rýchlejšej chôdze.

Arnie má už 66 rokov, ale tú postavu (a kondičku) mu stále môžu závidieť aj oveľa mladší muži. A jeho nový film vám tiež odporúčam vidieť :)  

Foto zdroj: internet

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára