pondelok 3. septembra 2012

Nastavte si hodinky

Dnes som čítala výsledok jednej švédskej štúdie a ten potvrdil to, čo väčšina z vás už (dúfam) vie...

Foto zdroj: internet

Vedci zo Švédska zistili, že ľudia, ktorí jedia pravidelne (!) v stále rovnakom čase (moja babka to už vie dávno), sú menej náchylní k nadváhe, ukladaniu tuku v oblasti brucha (!!!) a k rozvoju inzulínovej rezistencie. Bolo zistené, že tí, ktorí vynechávajú jedlo alebo jedia nepravidelne, sú vystavení vyššiemu riziku metabolických ochorení a ďalších zdravotných problémov, ako je napríklad vysoký krvný tlak, vysoká hladina zlého cholesterolu či cukru v krvi. Stojí vám to za to?

Výhovorky sa vám raz vypomstia, takže nedostatok času či možností na malú "svačinku" začnite riešiť. Napríklad budíkom, tak ako ja :)


2 komentáre:

  1. tak tak, pravidelné jedenie aj zrýchluje metabolizmus a kedže telo dostáva pravidelne jedlo, tak si nerobi žiadne zásoby na horšie časy. TO robí vtedy, ak dostáva málo jedla. A potom sa ludia čuduju, že ved nejedia a predsa nechudnú..

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Presne tak, Sue. Verím, že časom na to príde viac ľudí a hlavne žien. Väčšinou sú to totiž práve ženy, ktoré držia "hladovku" a okrem stresu z nedostatku potravy majú stres aj z toho, že to nemá žiadny výraznejší efekt. A ak niekto tvrdí, že hladovaním schudol, pošlite foto pred a po :) Som zvedavá na výsledok ...

      Odstrániť