sobota 29. septembra 2012

Tip na výlet: Vysoká

Jeden z mojich najobľúbenejších vrcholov v okolí. V najvyššom bode svojho hrebeňa dosahuje výšku 754 m. n. m . (druhý najvyšší vrch v Malých Karpatoch). Na vrchole na vás čaká úžasný kruhový výhľad, kríž a vrcholová knižka. Smerom k Záhoriu les, na opačnej strane skalnaté terasy. A čo je najzaujímavejšie, v každom ročnom období na vás počas cesty čaká niekoľko rôznych variant prostredia, takže sa určite nebudete nudiť. 






Fotky sú z minulého roka, fotené koncom jesene. Na výlete som bola s Nali a do cesty sa nám priplietli dva psíky, ktoré celú trasu absolvovali s nami. Jeden sa nám síce na chvíľu stratil (uf, to bol stres), keď sa rozbehol za muflónkami, ale našťastie sa ho ten druhý vybral hľadať a obidvaja sa nám úspešne vrátili. A samozrejme, sme ich oboch úspešne vrátili majiteľovi :)

Trasu sme si vybrali zo Zochovej chaty a zhruba za 2 hodinky sme boli na vrchole (práve tam začínalo snežiť), zostup na záhorskú stranu na lokalitu Vývrat nám trval asi hodinku (možnosť pokračovať do obce Kuchyňa) a potom sme sa po neznačenom lesnom chodníčku (50 minút, možnosť ísť aj po asfaltovej ceste) dostali naspäť do východiskového bodu na Zochovej chate. 

A opäť sa mi potvrdilo moje presvedčenie, že Vysoká je nádherná v každom ročnom období a za každého počasia :)



Nad Zochovou chatou bol les ešte stále zelený, hoci už bol november.

Uprostred listnatých lesov na vás čaká aj pár ihličnatých jedincov, ktoré úžasne voňajú.
Začíname stúpať na hrebeň, objavujú sa prvé skaly.
A sme hore.
Po ceste nadol začína snežiť.




Čo dodať, túra bola nenáročná, tak sme ju trošku posunuli na iný level obtiažnosti - cvičením. Veď ma už poznáte :)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára