nedeľa 2. septembra 2012

Vedeli ste, že ...

... 350 ml kávy podporí nielen vašu vytrvalosť, ale pomôže vám aj znížiť bolesť svalov, ak tento nápoj vypijete hodinku pred tréningom?

Foto zdroj: internet






Samozrejme musí byť bez cukru aj bez mlieka - vtedy je vraj okrem iného aj výrazným spaľovačom tuku a pri tréningovom režime sa odporúča maximálne jedna šálka denne. Ak teda patríte k silným kávičkárom, jej účinky pri tréningu asi veľmi neucítite (napriek tomu, že káva má mnoho pozitívnych účinkov, závislosť na nej nie je pre vás dobrá, čo tak skúsiť radšej silný zelený čaj?). My ostatní máme možnosť užiť si jej účinky počas tréningu zhruba 40 minút, potom jej pôsobenie vyprchá.. (ale veď za ten čas tréning stihneme, nie?).

Ale pozor: káva je silný odvodňovač a stimulant a teda môže mať aj negatívne účinky. Ak pijete kávu "ako dúha", a často vás bolí hlava a ste unavení, môže to byť aj následkom dehydratácie. Káva totiž vypudzuje vodu z tela, čo má za následok vysušenosť organizmu. Dehydratácia má za následok aj predčasné starnutie pokožky a tvorbu hlbokých vrások (žeby ste dobrovoľne túžili po vráskach?).Takže znovu platí: všetko s mierou.

Na dnes všetko, po 10 dňovej pauze idem znovu do fitka a .. začnem kávou :)
Akú máte skúsenosť vy?

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára