piatok 10. apríla 2020

Nevyhovárajte sa na genetiku ;)

Najčastejšou výhovorkou "stále chudnúcich" žien je práve genetika, ale faktom je, že iba u 6% ľudí je nadváha naozaj geneticky podmienená...

























Zvyšných 94% má možnosť svoj problém riešiť úpravou stravy a správnym tréningom (v prípade zdravotných dôvodov pod dohľadom lekára aj liekmi). Vaše širšie boky, prevísajúce brucho, či ovisnutý zadok ste po mame určite nezdedili. Za takýto výsledok si, dámy a páni, môžete samy. Neobstojí ani výhovorka na štítnu žľazu ani na "hormóny". Pokiaľ nepatríte k 6% ľudí, ktorí žiaľ majú naozaj smolu, tak za vaše kilá navyše môže len a len príjem energie neúmerne vysoký k jej výdaju. 

Máte tak dve možnosti: buď prekonať svoju lenivosť (prípadne aj pažravosť) a vyhrať nad "genetikou" napríklad vo fitku či aspoň úpravou stravy, alebo sa prestať trápiť diétami a výčitkami a svoje telo si obľúbiť aj v jeho (mini)XXL verzii. Ehm, vlastne máte aj tretiu možnosť a poznám veľa takých, ktorí si ju vybrali (bohužiaľ), a tou je mať nadváhu, nič proti nej nerobiť, zožierať sa výčitkami a frustráciou a ešte viac jesť. Úprimne priznávam, že automaticky prepínam na autopilota, keď sa mi opakovane sťažujú ľudia, ktorí si dlhé roky (!) nedali poradiť.

Dodatok: tento príspevok sa netýka osôb, ktoré sú určitým spôsobom zdravotne znevýhodnené a napriek snahe sa im nedarí schudnúť. Je určený najmä dievčatám a ženám, ktoré držia nezmyselné diéty a odmietajú cvičiť. Tým, ktorí po večeroch vyjedajú chladničku (v štýle: čo druhí nevidia, to som nezjedol) a stres z nadváhy zajedajú čokoládou. Tým, ktorí necvičia, lebo "genetika ich nepustí". Tým, ktorí hľadajú výhovorky a nevedia, že kde je vôľa, je takmer vždy aj cesta.

Tak akú výhovorku máte dnes vy?

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára