streda 24. októbra 2012

Vedeli ste, že ...

... surová zelenina je síce bohatým zdrojom vitamínov, ale z tepelne upravenej získame viac minerálnych látok?






Miera vstrebávania minerálov môže byť po uvarení dokonca aj 3-7-krát vyššia. Takže čerstvú zeleninku majte na tanieri každý deň v hojnom množstve aj naďalej, ale nezabudnite ju doplniť aj tou tepelne upravenou.

Tip pre tých, ktorým chýba železo: skombinujte strukovinu s viacerými dobrými zdrojmi rastlinného železa (zeleninou), pridajte celozrnnú obilninu, nejakú zelenú vňať a citrónovú šťavu. Pre úplnú dokonalosť pridajte orechy alebo olejnaté semená (tekvicu) a skvelú zmes pre krvotvorbu máte na stole (okrem megadávky železa si doprajete aj organické kyseliny pre jeho lepšie vstrebávanie plus meď, kobalt, mangán, kyselinu listovú a esenciálne mastné kyseliny).

Dobrú chuť.



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára