štvrtok 21. februára 2013

Niečo pod zub ...na obed

Za chvíľu bežím do práce, ale predtým treba ešte navariť. Zdravo, rýchlo a chutne. A samozrejme s láskou :)





Recept je z môjho obľúbeného časopisu, veď viete ktorého.. (Fitness č.2/13). Potrebujete k nemu len pár základných surovín, ktoré by v správnej fitness chladničke (a v "špajzi") nemali chýbať. A čo chýba, vymeniť - veď fantázii sa medze nekladú a aj chuť máme každý inú :) 

Keď som toto jedlo varila prvýkrát, postupovala som presne podľa návodu (aj recept, ktorý prikladám je pôvodný). Chuťovo mňamky, ale ako povedala moja svalnatejšia polovička: "vizuálne treba na tom ešte popracovať". Tak som dnes "popracovala", quinou som nahradila basmati ryžou (má po uvarení krajšiu farbu), kuracie mäsko bravčovou panenkou a pridala trochu farby vo forme zeleninky. A výsledok? Chuťovo rovnako mňamky, a vizuálne .. tiež :)

Postup je jednoduchý:
Na panvici orestujete pol šálky cibule v troške olivového oleja a dáte ju stranou. V druhom kroku prihodíte na panvicu osolené a nakorenené kuracie mäso 150g, orestujete a tiež ho dáte nabok. Zmiešate 1,5 šálky kuracieho vývaru, 3/4 šálky surovej quinoy, trochu bazalky, pretlačený strúčik cesnaku a pripravenú cibuľku a všetko vylejete na panvicu. Pridáte mäso a varíte zhruba 15 -20 minút, kým quinoa neabsrobuje všetku vodu. Na záver vmiešate čerstvé lístky baby špenátu a necháte chvíľku odpočívať, aby sa chute zmiešali. A obed je hotový.

Z tohto množstva by podľa receptu mala vyjsť jedna porcia, ale úprimne.. bola to megaporcia, takže zostane aj na večeru :) 

Výživové hodnoty v danom množstve: 397 kcal, tuky 11g, sacharidy 30g, bielkoviny 43g. 




Pôvodný recept s kuracím mäsom a quinou
 Bonus fotka na facebooku :)

1 komentár: