sobota 15. decembra 2012

Akurát do ruky


Hovorí sa síce, že aj "veľká riť vie očariť" (prepáčte za výraz), ale taktiež platí aj, že "dobrého veľa nenarastie"... A tak buďme k sebe úprimné, dámy. Chutný ženský zadoček by chcela mať asi každá z nás, nehovoriac o tom, že je to najprijateľnejší variant aj pre väčšinu mužskej populácie :)


Samozrejme, čo je pekné pre jedného, nemusí sa páčiť druhému. Ale syndróm huspeniny či celulitída sa asi žiadnemu chlapovi páčiť nebude. Možno vám to ten váš nepovie do očí, ale je to fakt. Jasné, že vás ma určite rád takú, aká ste. Ale vždy je predsa čo zlepšovať.

Takže dnes mám pre vás pár tipov (a určite to pre vás nebude nič nové). Blížia sa Vianoce (jáj, ako sa teším na všetky tie dobroty) a potom nový rok, kedy si väčšina z nás dáva (reálne nereálne) ciele. Obzvlášť tie súvisiace s chudnutím. A tak nečakajte na nový rok, ale začnite dnes. Koniec výhovorkám. Tu je pár jednoduchých, časovo i fyzicky nenáročných cvikov. Možno sú trochu otrepané, ale to preto, že fungujú. Len treba vydržať dostatočne dlho.

1. cvik: je jedno, či sedíte alebo stojíte, niekoľkokrát za deň s výdychom zatiahnite obe polky sedacích svalov k sebe, chvíľu zotrvajte v kontrakcii a potom s nádychom uvoľnite. Že koľko opakovaní treba? Čo najviac a čo najčastejšie!

2. cvik: podrep (squat). Squaty vykonávame v stoji s chodidlami umiestnenými na šírku ramien, rovnobežne k sebe. Hmotnosť tela je prevažne na pätách. S nádychom potiahnete zadok do polovičného podrepu, nie však pod úroveň kolien. S výdychom vrátite cieleným zaťahovaním sedacích svalov telo do stoja. Kolená sú aj v konečnej fáze cviku neustále pokrčené, chrbát rovný a panva pevná. A zase platí, čím viac tým lepšie.

3. cvik: zanožovanie. Položte sa na kolená a lakte tak, aby bol vo všetkých kĺboch vášho tela vytvorený pravý uhol. Chrbát zostáva po celú dobu cvičenia rovný s hlavou v predĺžení. Vyhýbajte sa preto obvyklému prehýbaniu v drieku, či zakláňaniu hlavy. Cvik môžete previesť v dvoch variantoch. Pri prvom spôsobe zdvíhajte s výdychom jednu nohu do vystretia, pričom dôraz kladiete v zatláčaní päty smerom k stropu. S nádychom vrátite nohu do pokrčenia. Druhý spôsob sa odlišuje prevádzaním pohybu s pokrčenou nohou, rovnako však musíte dôkladne precítiť sedací sval. Počet opakovaní by vám už mal byť jasný :)

4. cvik: zdvíhanie panvy. Do východiskovej pozície sa dostaneme z ľahu na chrbte. Ruky zostávajú pozdĺž tela, obe nohy pokrčíme a oprieme celou plochou chodidiel o zem, pričom kolená nesmú predbiehať špičky. Zároveň nadvihneme trup a zadok do jednej šikmej roviny, takže váha tela zostane už len na lopatkách a chodidlách. S výdychom zatiahneme sedacie svaly k sebe a panvu mierne nadvihneme hore. Ide o malý rozsah pohybu, preto sa vyhýbame prílišnému pretláčaniu panvy nahor a prehýbaniu v krížoch. S nádychom vrátime naspäť. Cvik môžeme modifikovať súčasným priťahovaním kolien k sebe vo výdychovej fáze, prípadne striedavým zaťahovaním sedacích svalov do strán. 

Milé dámy, svoj zadok máte vo svojich rukách, nikto iný ho za vás do formy nedostane. Skôr naopak, gravitácia je sviňa. Takže začnite na sebe makať, aby vám ten váš chlap už nemusel z lásky milosrdne klamať (i keď ja to pokladám skôr za medvediu službu). Predovšetkým to však urobte kvôli vlastnému pocitu dobre vykonanej práce na svojom tele. 

Foto zdroj: internet
 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára