Dokonalý a zdravý dezert, plný korenia s protizápalovými účinkami a navyše veľmi chutný.
3 stredne veľké jablká
šťava z 1/2 citróna
1/2 lyžice škorice
trošku muškátového orieška
6 lyžíc ľanového semienka
1/4 šálky vody
1,5 šálky ovsených vločiek
1 lyžicu trstinového cukru
1 lyžicu celozrnnej múky
1/4 šálky nízkotučného jogurtu
zázvor
Jablká nakrájame a namočíme v citrónovej šťave. Obalíme v škorici a muškátovom oriešku. Ľanové semienka namočíme do vody a počkáme, kým sa vytvorí gélová hmota. Zmiešame nastrúhaný zázvor a zvyšné prísady (vrátane hmoty z ľanových semienok) a postupne pridávame jogurt, až kým sa nevytvoria zlepené kúsky. Takto pripravené hrudky nasypeme na jablká a dáme piecť pri teplote 200°C na zhruba 20 minút. Dobrú chuť a pozor, je to trošku štipľavé :)
Počet porcií: 6
Obsah výživných látok v 1 porcii (orientačné údaje): energia 680 kJ, bielkoviny 6 g, sacharidy 30 g, tuky 3 g, vláknina 6 g
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára