štvrtok 1. marca 2012

Chrumkavé jablká so zázvorom

Dokonalý a zdravý dezert, plný korenia s protizápalovými účinkami a navyše veľmi chutný.

pochúťka v príprave


3 stredne veľké jablká

šťava z 1/2 citróna

1/2 lyžice škorice

trošku muškátového orieška

6 lyžíc ľanového semienka

1/4 šálky vody

1,5 šálky ovsených vločiek

1 lyžicu trstinového cukru

1 lyžicu celozrnnej múky

1/4 šálky nízkotučného jogurtu

zázvor

Jablká nakrájame a namočíme v citrónovej šťave. Obalíme v škorici a muškátovom oriešku. Ľanové semienka namočíme do vody a počkáme, kým sa vytvorí gélová hmota. Zmiešame nastrúhaný zázvor a zvyšné prísady (vrátane hmoty z ľanových semienok) a postupne pridávame jogurt, až kým sa nevytvoria zlepené kúsky. Takto pripravené hrudky nasypeme na jablká a dáme piecť pri teplote 200°C na zhruba 20 minút. Dobrú chuť a pozor, je to trošku štipľavé :)

Počet porcií: 6
Obsah výživných látok v 1 porcii (orientačné údaje): energia 680 kJ, bielkoviny 6 g, sacharidy 30 g, tuky 3 g, vláknina 6 g

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára