streda 19. novembra 2014

Orechový koláčik

Rýchly, chutný a zdravý.. (a kalorický!). Koláčik len z troch surovín, ktorý si môžete ozdobiť a dochutiť podľa svojich predstáv (ale potom už možno nebude až taký zdravý..). Tentokrát bez foto, pretože zmizol skôr ako som našla niečo s použiteľným objektívom :)
 
Ilustračné foto: www.google.sk







Budete potrebovať 200 g mletých vlašských orechov (ja som pridala aj mleté lieskovce), ku ktorým primiešate 3 vaječné žĺtka a 2 polievkové lyžice medu alebo agávového sirupu (ja som zhodou okolností mala doma agávový sirup s príchuťou orechov). V inej nádobe si vyšľaháte sneh z troch bielkov a pomaly ho primiešate k orechom. Pečieme (najlepšie) v silikónovej forme (veľkosť ako na apple pie) 20 minút pri teplote 180°C.

Rodine chutil aj bez dozdobovania, boli z neho fajné raňajky. Dá sa však potrieť čokoládovou polevou a posypať orechami, natrieť smotanovým krémom na spôsob torty, použiť v štýle vianočky s maslom a džemom, alebo pridať zmrzlinu a lesné ovocie.. A ak vám zachutí, dajte si pozor na líniu, vlašské orechy obsahujú na 100 g zhruba 650 kcal (2700 kJ), z toho 70% tvoria práve tuky (tuk z orechov a semien patrí síce k tým zdravým a odporúčaným, nič to však nemení na tom, že je to kalorická bomba).

Dobrú chuť.

Ilustračné foto: www.google.sk


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára