štvrtok 6. marca 2014

Pomazánka z červenej repy

Zaváranú cviklu zbožňujem, ale ešte nikdy som nič z červenej repy sama "nevarila". A potom som v obchode uvidela kilové balenie a šup s ňou do košíka. Teraz už len vymyslieť, čo s ňou.
Začneme pomazánkou ...


Foto zdroj: internet


1 ks červenej repy
1/2 hrudkového jemného tvarohu 

1 balenie bryndze (125 g)
1 lyžica olivového oleja
2 strúčiky cesnaku
1 cibuľa (ja som nedala)
mletý kmín a soľ podľa chuti


Postup je naozaj jednoduchý a rýchly: surovú repu ošúpeme a nastrúhame najemno. Pridáme tvaroh, bryndzu a prelisovaný cesnak a všetko rozmixujeme. Ak chceme, môžeme pridať cibuľu a premiešať. Podľa chuti dosolíme a pridáme kmín.

Ja som si pomazánku natrela na celozrnný Update chlebík (špeciálny chlieb so zníženým množstvom sacharidov, na 100 g len 3,5 g) a super chutné a výživné raňajky boli za 15 minút na stole :)

Dobrú chuť a ak máte nejaké "cviklové" recepty, teším sa na ne..

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára