štvrtok 18. apríla 2013

Trénujte ako fitnesky - Ruthie Harrison

Stereotyp nie je dobrý asi v žiadnej oblasti. A ak túžite po lepšej postave, platí to dvojnásobne. Nuda v tréningu, zastavené alebo žiadne napredovanie, málo času na tréning... Nech už sú vaše dôvody na zmenu tréningového plánu akékoľvek, motivácia sa vám určite zíde.


Foto zdroj: internet










Časopis Muscle and Fitnes je viacmenej určený mužom, ale aj tak si ho vždy rada prelistujem. Občas motyka vystrelí a nájdem tam niečo, čo ma viac či menej zaujme. Už nejaký čas je vonku aprílové číslo (4/2013) a tak si v ňom po večeroch listujem. Tentokrát ma zaujal článok "Pryč s přebytečnými kaloriemi", kde profesionálne fitnesky prezrádzajú svoj recept na úspech (naozaj by ma zaujímalo, v akej miere tieto tréningy oni samy využívajú a či vôbec). A ako inak, nedá mi nepodeliť sa s vami, možno vás inšpirujú.


Ruthie Harrison je víťazka súťaže IFBB Bikiny Pro a ten zadok jej fakt závidím. Vraj sa k nemu dopracovala tréningom kombinujúcim šprintové intervaly, poklus a posiľovacie cviky, ktorý je založený na vysokej intenzite (takže ideme "na doraz" a žiadne flákanie) a cvičí sa bez prestávky (našťastie "utrpenie" trvá len okolo štvrť hodiny). Za pokus nič nedáme, dámy (okrem litrov potu a nejakej tej svalovice), takže smelo do toho. Potrebujete len bežiaci pás alebo športtester, k tomu stopky a poriadnu dávku pevnej vôle.

1. Šprint 11-13 km/hod, sklon 5%, trvanie 1 minúta
2. Poklus 9 km/hod, sklon 5%, trvanie 1 minúta
3. Výpady 20x na každú nohu
4. Šprint 11-13 km/hod, sklon 5%, trvanie 1 minúta
5. Poklus 9 km/hod, sklon 5%, trvanie 1 minúta
6. Drepy 30x
7. Šprint 11-13 km/hod, sklon 5%, trvanie 1 minúta
8. Poklus 9 km/hod, sklon 5%, trvanie 1 minúta
9. Výpady 20x na každú nohu
10.  Šprint 11-13 km/hod, sklon 5%, trvanie 1 minúta
11. Poklus 9 km/hod, sklon 5%, trvanie 1 minúta
12. Drepy 30x

Let´s go.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára