sobota 31. októbra 2020

Kuskusový šalát s granátovým jablkom a cícerom

Perfektná kombinácia chutí a super farby. Vyskúšajte :)

























300 g cícera umyjeme pod tečúcou vodou a uvaríme podľa návodu (musí ostať chrumkavý, nie rozvarený). Medzitým si podľa návodu pripravíme aj kuskus, ktorý osolíme a okoreníme.
Na panvici nasucho opražíme 100 g mandľových lupienkov a necháme stranou vychladnúť. Na rovnakej panvici opražíme aj uvarený cícer - pridáme k nemu rascu, soľ a korenie a po chvíli prilejeme šťavu z jedného citróna. Obsah panvice presypeme do nádoby s kuskusom a pridáme opražené mandle. Nakoniec prisypeme jadierka z dvoch granátových jabĺčok, nastrúhanú kôru z citróna a hrsť nadrobno nasekaných mätových lístkov. Pokvapkáme olivovým olejom, dochutíme morskou soľou a môžeme podávať (a ak by vám samotný šalát ako hlavné jedlo nestačil, hodia sa k nemu napríklad grilované kuracie prsia).

Z tohto množstva sa v pohode najete aj štyria.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára