nedeľa 28. júla 2013

Víkend v Banskej Štiavnici

Či už hľadáte miesto pre rodinný výletík, dovolenku pre seniorov, turistiku, kultúru, pamiatky či romantické prechádzky vo dvojici, v Banskej Štiavnici si všetci prídu na svoje. 






Opäť trochu neplánovaný výlet na poslednú chvíľu. Zohnať ubytovanie zo dňa na deň nie je vôbec jednoduché a určite vám to neodporúčam. My sme mali šťastie a ubytko bolo fakt super (hoci vďaka webu som mala z neho obavy). Sľubovaný najkrajší výhľad v meste nás naozaj nesklamal. 

Mesto na mňa pôsobilo trochu ako prímorská destinácia: veľa turistov, samé podniky, turistický ruch v plnom prúde, zašité tiché uličky so starou architektúrou, všade pôvodná "kocková" dlažba, veľa zelene, usmiati ľudia, veľa rôznych možností na šport či iné vyžitie (múzeá, bane, botanická záhrada, hrady, kostoly, jazerá..). 

Čo ma trochu zarazilo bolo množstvo áut v centre mesta. Našťastie sme bývali v tichej lokalite priamo nad centrom, na kopci s úžasným výhľadom. Ráno stačilo otvoriť dvere na izbe a priamo z postele sme pozerali na hrad ožiarený vychádzajúcim slnkom, nehovoriac o raňajkách na terase s výhľadom na celé mesto. No a presun sme riešili jednoducho taxíkmi - zvyknutí na ceny hlavného mesta sme totiž boli milo prekvapení, keď nás 7 jázd po okolí vyšlo menej ako 5 minútová jazda v Bratislave. 

Ale dosť už rečí, pozývam vás na prehliadku miest, ktoré ma svojim spôsobom najviac zaujali.

Nový hrad (dievčenský hrádok)


Expozícia v kaštieli Svätého Antona

Kaštieľ vo Svätom Antone

Kaštieľ vo Svätom Antone a priľahlý park

Schody na Kalváriu

Židovský cintorín

Výhľad z penziónu na mesto

Hlavná ulica pred zotmením



Starý hrad

Cesta na Kalváriu

Cesta na Kalváriu

Výhľad z izby a drevený orol v zámockom parku :)

Centrum Banskej Štiavnice ako parkovisko


V zrkadlovom bludisku
Viac info o tom, čo všetko môžete vidieť a zažiť v Banskej Štiavnici nájdete tu.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára