sobota 3. mája 2014

SOS odľahčený jedálniček

Sme pohodlní a tak priberáme. A stále je príliš mnoho ľudí, ktorí chudnú na poslednú chvíľu, nezdravo a s jojo efektom. Celý rok naberáme tukové zásoby a mesiac-dva pred letom si zrazu zmyslíme, že v plavkách to nebude vyzerať dobre. Veru, nebude.

Foto zdroj: internet


Ak ste nezačali na sebe pracovať ešte v starom roku, novoročné predsavzatia o chudnutí odišli rovnako rýchlo ako prišli počas novoročného prípitku a ani prvé jarné lúče vás nenakopli k pohybu, žiaľ, veľa možností vám už neostalo. Ak máte navyše len pár kíl, ste v pohode. Ak ich je však viac, postavte sa pred celú vec reálne a hlavne nechudnite bezhlavo. Okrem jojo efektu riskujete aj vážne zdravotné problémy a to vám snáď za to nestojí. 
Čo však môžete spraviť hneď, je začať sa viac hýbať a trochu upraviť stravu. Ak nič iné, budete sa aspoň o čosi lepšie cítiť a možno pomalými krokmi spravíte veľkú zmenu. A možno takto o rok už budete so sebou konečne spokojní :)
Nechajte sa inšpirovať SOS odľahčenými jedálničkami s denným energetickým príjmom okolo 6800 - 7200 kJ (odporúčaný denný príjem energie pre priemerného dospelého človeka je 8400 kJ).

DEŇ PRVÝ:
Raňajky: 3dcl jablkového džúsu (riedený vodou v pomere 2:1), celozrnný krajec chleba zľahka natretý margarínom, 1/2 téglika cottage, paradajka

Desiata: 120 g bieleho jogurtu s obsahom tuku do 1,5%, kiwi, 2 polievkové lyžice nepraženej musli zmesi

Obed: tortilla (100 g) s kuracím mäsom (130 g) a ľadovým šalátom

Olovrant: 120 g bieleho jogurtu s obsahom tuku do 1,5%, malé jabĺčko, celozrnná sušienka, 10 g vlašských orechov

Večera: údené tofu, menší zemiak, miešaná zelenina

Druhá večera (ak chodíte spať príliš neskoro): plátok pufovaného špaldového chleba, trochu čerstvého syra a kúsok zeleniny

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára