piatok 18. apríla 2014

Gaštanová torta nielen pre celiatikov

Vraj pomerne známa torta. No neviem. Ja som sa k receptu dostala úplnou náhodou, od klientky vo fitku :)
A keďže sú sviatky, s chuťou si ju doprajme.. 4 suroviny, žiadna veda. 



Vymiešame 2 kocky gaštanového pyré (spolu 500 g) s 8 vyšľahanými žĺtkami a nakoniec jemne pridávame tuhý sneh z 8 bielkov, do ktorých sme pridali trošku soli. Dáme do tortovej formy a pečieme pri 170 °C približne 45-60 minút. Po vychladnutí rozrežeme pozdĺžne napoly. Na vzniknuté dva pláty natrieme džem (ja som použila pomarančový s kúskami pomarančovej kôry) a nanesieme plnku. Pláty opäť spojíme do jedného celku a zvyšok plnky nanesieme na vrch torty, prípadne aj po stranách. Zdobíme podľa chuti či fantázie :)

Plnka: vyšľaháme šľahačku a zmiešame ju s kockou gaštanového pyré (250 g).

Výživové hodnoty tentokrát neuvádzam, veď ak ju nezbaštíte celú úplne sami, nemusíte mať zlé svedomie :)
Užite si sviatky.

A sledujte aj facebook.



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára