nedeľa 10. novembra 2013

Quinoové placky

V piatok som si kúpila nové číslo Fitness (11/2013) a ako inak, zase som tam objavila zaujímavý recept. Kto sleduje facebook už dávno vie, čo sme dnes mali k obedu :)




Recept je jednoduchý a rýchly, no ako som zistila, placičky sa dosť lepia na ruky pri ich tvarovaní. Nevadí, nabudúce z tejto zmesi namiesto placičiek urobím jednoliate cesto na plech a budeme z neho vykrajovať ako pri koláčikoch :)

1. Predhrejte si trúbu na 190°C a uvarte si 1 šálku quinoy podľa návodu (štandardne najprv treba quinou prepláchnuť, aby sa zbavila horkých látok v šupke. 1 šálka quinoy + 2,5 šálky vody a varíme 20 minút).
2. Na panvici rozohrejte 1 lyžicu olivového oleja a orestujte na nej 1/2 postrúhanej mrkvy, pol najemno nakrájanej červenej papriky a 6 pretlačených strúčikov cesnaku (cca 10 minút). Potom nechajte vychladnúť.
3. K zelenine pridajte uvarenú quinou, 2 lyžice drteného ľanového semienka smiešaného so 6 lyžicami vody (je to náhrada za vajíčka, takže namiesto semienok môžete pridať tie), 1/2 šálky celozrnnej múky, 1 lyžičku červenej papriky, 1 lyžičku kari korenia, 1/2 lyžičky soli a 1/4 lyžičky mletého čierneho korenia.
4. Umyte si ruky a začnite z tejto zmesi vytvárať placičky.
5. Pečú sa podľa typu trúby cca 15 minút z jednej strany a 15 minút z druhej strany.

Obsah výživných látok v 1 porcii (recept je na 4 porcie):
energia 281 kcal, tuky 8g, sacharidy 46g, bielkoviny 9g, vláknina 6g, železo 6 mg.

Dobrú chuť :)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára